Wat kun je doen tegen acne?

Het kan jaren duren en tientallen reizen naar de dermatoloog kosten om te ontdekken hoe u van acne op uw unieke huid af kunt komen.

Elke huid is uniek

Iedereen heeft unieke huidtypen, huidtinten, levensstijlen en genetische geschiedenissen die het onmogelijk maken om een enkel stuk one-size-fits-all advies te hebben. Maar hier hebben we het onze missie gemaakt om de beste tips van de profs te vinden om je in de juiste richting te vernauwen. We hebben het allemaal gezien en zullen geen huidverzorgingsproducten of acnebehandelingen voorstellen, tenzij ze worden ondersteund door ervaring en wetenschap.
Het idee dat elke huid verschilt is een idee waar Absolution producten goed op inspelen, ze hebben namelijk een heel assortiment met producten die u met elkaar kunt mengen zodat het precies uw unieke huid voed met wat het nodig heeft.

Tips tegen acne voor jou.

We hebben het beste advies over hoe je met verschillende huidtypes om gaat van top dermatologen gekregen. Zie hier onze favoriete manieren om uw huid te verzorgen en het te laten stralen.

1. Was je gezicht dagelijks

De eerste en belangrijkste uitspraak is niet grensverleggend: vergeet niet je gezicht te wassen! Uw huid twee keer per dag reinigen en behandelen is de beste voorbereiding om de ontsnappingen te voorkomen. Voor die noodgevallen waarbij u gewoon te moe bent om uw gezicht te wassen, bewaar dan een voorraad kanteldoekjes in de lade van uw nachtkastje. Dit maniërisme als je thuis komt super traag en niet toon na het gaan van elke maniërisme naar de gootsteen, kunt u nog steeds naar bed wanneer schone huid!

2. Gebruik de juiste Cleanser

Het kopen van een generieke twistwash zal uw teint niet noodzakelijkerwijs verbeteren. Om een reinigingsmiddel het meest effectief te laten zijn, moet u aandacht besteden aan de behoeften van uw huid en de ingrediënten dienovereenkomstig kiezen. Als uw huid de neiging heeft om vet te worden, kies dan producten die salicylzuur, benzoylperoxide of glycolzuur overwegen. Voor denkende huid, kijk voor zachte reinigingsmiddelen zodra melkzuur of hydraterende ingrediënten verleden glycerine, die als lucht als die gemaakt voor vettere types arent.

3. Over-Exfolieer uw huid niet.

Schrobben van uw gezichtspunt dagelijks later korrelige reinigingsmiddelen en exfoliërende producten kan meer kwaad dan goed doen. met gordijnen te vaak, kan het leiden tot roodheid, ontsteking en irritatie. Exfoliërende een puistje kan trekken weg gezonde huidcellen en maken een recht om te gebruiken wond en later risico voor littekens, zegt Jessica Weiser, MD, van verdere York Dermatology Group. Exfoliatie moet worden gedaan wanneer voorzichtigheid, en niet meer dan 2-3 worden oud per week maximum.

4. Niet regelmatig rommelen met uw Handdoek

Als je erover nadenkt, is het consequent reiken naar je go-to-directionele handdoek de hele dag door in navolging van het hergebruiken van een servet meer dan en meer dan opnieuw. Het gebruik van vuile handdoeken kan bacteriën herbergen, en ze kunnen zelfs nieuwe bacteriën op uw huid introduceren, die kunnen leiden tot meer puistjes. Gelukkig is dit niet de ambitie die u heeft om voor een extra handdoek elke keer dat u oud wordt uw gezicht te wassen, volgens Dr. Melissa Kanchanapoomi Levin, bestuurs-gecertificeerd NYC dermatoloog en klinisch onderzoeker bij NYU Langone en Mount Sinai Ziekenhuis. Zolang je in essentie elk van je make-up afwast, kun je je handdoeken op wekelijkse basis uittrekken.

5. Bevochtig

Bezorgd dat de vochtinbrengende crème uw acne erger zal maken? Denk na over het kan daadwerkelijk ondersteunen totale uw huid. Als de huidoppervlakte ascetisch en uitgedroogd is, neigen de olieklieren om olie te overproduceren en dit kan tot acne leiden slechter. Het hydrateren van de huidoppervlakte kan de olieklieren opnieuw in evenwicht brengen en acne en het aangrenzende helen helpen controleren. zoals het kopen van een vochtinbrengende crème, adviseert zij het zoeken naar een lichtgewicht, op olie gebaseerd product dat uw poriën niet zal verstoppen. Wij houden van de gezichtsverzorging producten van absolution omdat deze helemaal natuurlijk zijn en de huid hier heel goed op reageert!

6. Gebruik Zonnebrandcrème die de poriën niet verstopt.

Terwijl SPF een must is, kunnen sommige zonneschermen in beweging komen. U wilt zien voor olievrije en niet-comedogene formules die de poriën niet zullen verstoppen, zegt Karen Hammerman, MD, van Schweiger Dermatology. Opties van merken met Elta MD en Peter Thomas Roth, die worden aanbevolen door de profs, zijn specifiek getest op acneïsche huid dus u kunt uw dosis SPF krijgen zonder dat u problemen heeft met ongeveer verstopte poriën.

7. Makeup overslaan.

Neem vijf minuten extra tijd sinds je op de loopband hebt gesprongen om je beurt categorisch te wassen en je make-up te verwijderen om het risico op ontsnappingen tot een minimum te beperken. "Zweet komt vrij door zichtbare poriën in de huid," zegt dermatoloog Dr. Janelle Vega. "Wanneer de make-up die poriën bedekt, laat die barrière het zweet niet toe om het te maken aan het oppervlak van de huid, die kan leiden tot verstopte poriën. De opgesloten puin en bacteriën zijn een absolute broedplaats voor acnebots en zits."

8. Was na het sporten

Na het zweten, gebruik onmiddellijk een exfoliërende reinigingsmiddel om uw poriën duidelijk te bewaren en overtollige olie te verwijderen, zegt Dr. Zein Obagi van de Gezondheid van de Huid van ZO. probeer het houden van Neutrogena vastbesloten Behandelingsstootkussens in uw gymnastiekzak of kluisje voor die ouder worden u verliefdheid een op-de-gaat reiniging. Deze zullen alle restjes vuil afsnijden, zelfs als u uw huid behandelt wanneer u acne bestrijdt met salicylzuur.

Als je lichaamsacne hebt, is het nemen van een douche zo snel mogelijk daarna in actie uit te voeren. Het blijkt dat het staan van alles behalve in strakke, zweterige trainingskleding u het grootste risico op rugpijn en huiduitslag oplevert. Het amassa-idee is dat de bacteriën die levend op de huid kunnen krijgen gevangen in de haarfollikels en ontsteking veroorzaken, zegt dermatoloog Dr. Elizabeth Hale. Hoe meer je uit in de hitte, hoe waarschijnlijker dit is. Dr. Levin is het ermee eens dat douchen na een training je beste verdediging is naast lichaamsacne. Maar in een handomdraai, zullen lichaamsdoekjes met de Yuni Shower Sheets de truc volbrengen.

9. Maak je dieet op maat.

Triest maar waar: Elk voedsel dat een piek in insuline veroorzaakt kan leiden tot een ontsteking en een acnevlam, legt Dr. Kally Papantoniou uit, vergelijkbaar met de liberale Dermatologie PC.

10. Grote hoeveelheid water drinken

Oké, vandaar dat het drinken van je acht glazen je huid niet magisch positief zal beïnvloeden, maar Dr. Levin vermindert wel dat "het drinken van water je algehele gezondheid verbetert". Plus, het zal niet bijdragen aan je acne strijd zoals de suiker en cafeïne in frisdrank en koffie.

11. Neem een kopje thee...

Probeer eens spearmint thee te drinken. Volgens Dr. Carl Thornfeldt, dermatoloog en oprichter van Epionce Skincare, kan het hebben van twee kopjes per ochtend acne met 25% condenseren! Dr. Levin legt uit dat dit komt omdat is aangetoond dat spearmint thee ontstekingsremmende en taps toelopende testosteronspiegels heeft in een aantal beperkte studies. "Terwijl het wollig is hoe het werkt, en het is belangrijk om op te merken dat er geen gestandaardiseerde studies zijn, is het bemoedigende gegevens dat spearmint potentieel kan hebben als een natuurlijke toevoeging behandeling voor hormonale acne," zegt ze.

12. Fix je kussensloop

Ongewassen lakens en slopen leiden tot kruisbesmetting, wat leidt tot puistjes. motivatie om uw beddengoed na of twee keer per week te wassen om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen en uw teint aantasten, suggereert Dr. Papantoniou. Als dat lijkt overboord, ten minste vastberadenheid om uw kussensloop te wassen gegaan een week terug dat is waar je positie rust terwijl je snooze (en doelstelling van een vlekkeloze huid).

13. Maak je telefoonscherm schoon.

Bedenk eens hoeveel epochen je 's morgens naast je telefoon zit dat de zaak mooi germy wordt. Om in het overzichtelijk te blijven, maak je je scherm dagelijks schoon zodra een alcoholdoekje. En na mogelijk, Dr. Papantoniou raadt aan om de luidspreker te gebruiken uit de gewone of koptelefoon bijgevolg uw telefoon is niet rusten op uw standpunt zo vaak.

14. Veeg je koptelefoon schoon.

Stiekeme, niet-opvallende gewoontes kunnen incognito een nummer op je huid krijgen. Zelfs iets zo schijnbaar onschuldig als het dragen van over-the-ear-hoofdtelefoons kan de boosdoener zijn om ruwweg je tempels en kaaklijn te doorbreken. "Dit is vooral de oorlog achter je dragen ze tijdens en na een training, of als je ze te houden op voor lange perioden van tijd," zegt dermatoloog Dr Debra Luftman. "Zweet en vocht vergaren op en iets als de koptelefoon, het comprimeren van de huid en dus het stimuleren van bacteriën en gist om te vermenigvuldigen," zegt ze. Brutaal, maar waar. Gebruik een antibacteriële doek om uw koptelefoon snel te desinfecteren.

15. Bewaar camouflage in uw kluisje

Als er een middagpauze opduikt, veeg het dan na een camouflagestift die geladen is met onzuivere krimpende ingrediënten. Deze overdrijving kunt u bedekken het plaatsvindende en behandelen in een stap.

16. Probeer uw handen van uw gezicht af te houden.

Een van de meest elementaire tips om van acne af te komen is om je handen thuis te houden. Uw handen zijn niet altijd schoon, en vuil onder uw vingernagels en ongeschikt knijpen kan leiden tot acne of andere infecties. Plus, knallen kan leiden tot ontpitte littekens, die ongeveer veel langer blijven plakken dan die puist. Het is sowieso al belangrijk om van uw gezicht af te blijven omdat vooral het aanraken van lippen een grote oorzaak is van het binnenkrijgen van bacterieën.

17. Maar als je een puistje moet knallen, maak het dan op de juiste manier af...

Zelfs als elke dermatoloog ooit zal zeggen dat je niet moet knallen, krijgen we het: soms kan je het gewoon niet laten om er in te knijpen, zeker niet als het klaar is om te blazen. Dus, als je positief bent om zaken in eigen hand te nemen, zijn dit de orders van de dokter over hoe het virtueel te gaan: begin met het imiteren van schone handen, gebruik katoenen getipte applicators of een comedone-extractor, en breng antibiotische zalf aan na het uitknijpen. (Krijg meer tips over hoe je een puistje goed kunt knallen).

18. Ijs uw acne om de puistjes naar beneden te brengen

Als u in feite iets over uw puistje moet voltooien over het wassen van uw aanpak en vlekbehandeling, kan ijs of een koel kompres helpen de ontsteking te verminderen. Wikkel een ijsblokje of het kompres in een zacht weefsel of doek en breng het gedurende 20-30 seconden per keer, een paar keer per dag, op uw puistje aan. In geval van nood (zoals op het schoolbal) kunt u daarna naar een dermatoloog gaan voor een cortisoninjectie, die kan helpen om de cyste snel te laten krimpen in een dag of twee.

Vragen?

Ik hoop het een en ander voor je opgehelderd te hebben.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.