Stappen voor startende ondernemers.

Tegenwoordig schieten ondernemingen als paddenstoelen uit de grond, iedereen wilt ondernemen. Al sinds 2016 zien we een grote stijging in startende ondernemers, en in 2020 en 2021 zagen we dat door de corona maatregelen veel mensen een thuis een eigen onderneming starten als ZZP'er. We verwachten dat deze stijging ook blijft doorzetten in 2022 en in de toekomst.

Wat maakt een onderneming?

Wat geeft jouw onderneming "echtheid"? Wanneer wordt je gezien als een echt professioneel bedrijf dat echt waarde kan leveren voor klanten?

1. Kamer van Koophandel inschrijving.

Allereerst dien je jouw bedrijf natuurlijk in te schrijven bij de kamer van koophandel (KVK). Dit is simpel en kost slechts €50. Als je als ZZP'er bent ingeschreven bij de KVK moet je per kwartaal btw aangifte doen, dat houdt in dat je btw terug krijgt op zakelijk aangeschafte producten, en dat je BTW moet afdragen van inkomsten van diensten of producten.

2. Google Mijn Bedrijf.

Veel mensen zoeken als eerst de naam van een onderneming op via Google, zorg daarom dat je een Google Mijn Bedrijf (GMB) hebt aangemaakt voor jouw bedrijf. Via GMB zien potentiële klanten jouw bedrijf wanneer ze zoeken in Google en Google Maps.

3. Een website.

Niet te missen is een bedrijfswebsite. Niets is zo belangrijk dan een website voor jouw bedrijf in 2022. Een website laten maken zorgt er allereerst voor dat potentiële klanten jouw bedrijf kunnen vinden. Een goede website zorgt voor een professionele indruk en geeft mensen vertrouwen in het bedrijf. Ook is een website een plek waar je alle informatie over jouw bedrijf overzichtelijk kunt weergeven. Laten we eerlijk zijn, in 2022 is jouw bedrijf gewoon niet compleet zonder een goede website.

Een website laten maken

Het laten maken van een website is voor sommige starters een grote stap. Een website laten maken kan namelijk nogal een flinke investering zijn, maar geloof ons, het is het dubbel en dwars waard. Nu zijn er wel mogelijkheden als je een beperkt budget hebt zoals website lease, lees daarom gauw verder!

1. Een website kopen.

Het meest bekende is een website laten maken en kopen. Je betaalt dan een vast eenmalig bedrag om de website te laten maken, en daarnaast kosten voor hosting en eventueel onderhoud. De prijs van een website kan flink variëren, startende webdesigners maken wel eens websites van €300, maar daar hoef je niet veel van te verwachten. Goede webdesigners die op ZZP basis werken hebben verschillende prijzen, die variëren van rond de €1.000 tot €50.000, waarbij een website voor €1.000 vaak al perfect kan zijn voor een starter, en de bedragen hoger worden naarmate er een website voor bijvoorbeeld chips merk Lay's moet worden gemaakt.

2. Zelf een website maken.

Veel mensen zoeken uit hoe ze zelf een website in elkaar kunnen zetten. Er zijn verschillende websitemakers beschikbaar online die aanbieden een eenvoudige website in elkaar te zetten. Ook wordpress biedt opties voor beginners om zelf iets simpels in elkaar te zetten, dit is minder beperkend dan andere websitemakers. Je kunt er een prima simpele site in elkaar zetten, maar een leek zal hier niet een overtuigende en krachtige website die klanten trekt en overhaalt mee kunnen maken. Een zelfgemaakte website voor jouw bedrijf is soms handig voor in het begin, maar naarmate jouw bedrijf echt stappen maakt wordt aangeraden een website te laten maken door een professional.

3. Een website leasen.

Een optie die veel mensen niet kennen is het leasen van een website. Een website leasen betekend dat je zonder een grote investering jouw website kunt laten maken door een professional, je betaalt slechts een vast klein bedrag per maand. Hosting en onderhoud is sowieso een maandelijkse kostenpost als je een website wilt hebben, en veel website lease bedrijven rekenen hosting en onderhoud ook mee in de prijs, maar niet allemaal, let daar dus op!

Conclusie

Uiteraard maken de diensten of producten die je biedt jouw bedrijf het meest. Zorg dus voor een goede start, stel een goed strategisch plan op en bedenk welke waarde jij kunt bieden. Concurrentie is er altijd, maar als je een weg kan vinden om jouw bedrijf te onderscheiden dan heb je goud in handen!

Hopelijk heb je wat gehad aan dit artikel, wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Comments are closed!