Beveiligingschecklist voor bedrijven.

De meeste discussies over veiligheid gaan over cyberveiligheid, van ransomware tot zero-day bedreigingen. Veel organisaties ontdekken echter gaten in de aangeboren beveiliging in- en rond hun gebouwen. Een nachtslot, een bewaker na sluitingstijd, mobiele surveillant en een 20 jaar oud bewakingssysteem met een gesloten circuit zijn niet langer voldoende. Zonder een samenhangende beveiligingsstrategie en de juiste hulpmiddelen lopen uw werknemers en bedrijfsmiddelen gevaar.

Hier is een checklist van basisbeveiligingsfuncties voor iedereen, die elk gebouw zou moeten hebben.

Beveiligings Checklist

Hieronder vind je een checklist die betrekking heeft op wat je kunt doen om jouw bedrijfsbeveiliging te verbeteren. Je moet namelijk niet onderschatten hoe belangrijk beveiliging is voor jouw bedrijf. Als een bedrijf niet veilig is heeft het weinig kans om lang te blijven bestaan doordat er zoveel risico's zijn. Wacht daarom niet langer en neem deze checklist die we voor je hebben gemaakt even door.

1) Log in op beveiliging en alarmen

De meeste deuren bij de hoofdingang hebben een goed alarm. Nooduitgangen worden echter vaak verwaarloosd. alle deuren of uitgangen, inclusief ramen, moeten sloten en sensoren hebben die alarmen in werking stellen die worden bewaakt, gecontroleerd en geïnspecteerd. Belangrijke ruimten binnen de faciliteit, zoals datacentra en opslagruimten voor documenten, moeten op soortgelijke wijze worden beveiligd. Elk alarm moet een noodstroombron hebben voor het geval de faciliteit uitvalt, en moet regelmatig worden getest. Zo kan een melding of kunnen beelden een alarmcentrale altijd bereiken.

2) Toegangscontrole

Toegangscontrolesystemen die gebruik maken van sleutels, smart cards, badges, biometrische scanners en andere hulpmiddelen voor het valideren van de identiteit van personen voorkomen dat onbevoegd personeel uw gebouw betreedt. Toegangscontrolesystemen moeten een overzicht leveren die u vertelt waar en wanneer mensen het gebouw betreden.

3) Videobewaking

Moderne videobewakingssystemen komen met het geld voor beelden van hoge kwaliteit vaak in kleur in plaats van korrelig zwart-wit die op afstand kunnen worden gecontroleerd en beheerd. Camera's kunnen cd voor alle tijd of automatisch beginnen met het opnemen en opslaan van gegevens op dezelfde manier als een alarm afgaat of drukte wordt gedetecteerd. Videocamera's helpen vervolgens als afschrikmiddel tegen zowel interne als ongedekte bedreigingen, dienovereenkomstig adviseren deskundigen ze zichtbaar te laten.

4) Mobiele surveillance

Heb je zelf weinig tijd om met de beveiliging van jouw bedrijf bezig te zijn?Zorg er dan voor dat je gebruik maakt van een beveiligingsdienst genaamd mobiele surveillance. Deze dienst zorgt er voor dat er altijd iemand is die een oogje in het zeil kan houden bij jouw bedrijfspand, of dat je bepaalde taken en controles kunt uitbesteden. Het is een uitgebreide dienst die veel bedrijven tegenwoordig gebruiken, en die bijna noodzakelijk is wanneer je een groot bedrijfspand hebt. Mobiele surveillanten kunnen in de gaten houden wie het pand betreedt en verlaat tijdens openingstijden, maar ook wie zich er in de buurt van het pand bevinden buiten de openingstijden om. Ook kunnen deze beveiligers de taak krijgen om verschillende handelingen in of rondom het pand uit te voeren met betrekking tot de veiligheid.

Als je dit interessant vind kun je ook kijken naar mobiele surveillance tips.

5) Verlichting

Het kan hermetisch afgesloten voor de hand liggende, maar onvoldoende verlichting maakt cartoon gemakkelijker voor criminelen en moeilijker voor beveiligingspersoneel en produceren een effect handhaving. Verlichting moet overlappen in het bestrijden van lampen gaan uit, en de faculteit voeding voor verlichtingssystemen moeten worden beschermd om te voorkomen dat geknoeid. Stand-by- en noodverlichting moeten regelmatig worden getest. Wil je zelf jouw veiligheid testen? Check jouw Veiligheid!

6) Communicatie- en IT-systemen

Wat gebeurt er als er een alarm afgaat? Wie wordt op de hoogte gebracht en hoe? Hoe gaat de alarmopvolging? Zijn de communicatiesystemen betrouwbaar en veilig? Zijn er redundante communicatiesystemen beschikbaar? Zijn computersystemen en -apparatuur alleen toegankelijk voor geautoriseerd personeel? Deze en andere vragen moeten worden behandeld als onderdeel van uw beveiligingsstrategie. Lees ook: Hoe kun je een school beveiligen?

7) Verwijdering van documenten en technologie

Veel organisaties bewaren alle bestanden en apparatuur voor altijd om ze vervolgens veilig te verwijderen nadat ze het einde van hun nuttige leven hebben bereikt. Een kamer of kast gevuld met deze activa is een goudmijn voor criminelen, zelfs als harde schijven, computers en mobiele apparaten zogenaamd zijn gewist van bestanden. Verouderde documenten moeten worden versnipperd en verouderde technologie moet worden verwijderd uit het pand door een gerenommeerd e-afval bedrijf.

8) Personeel en Mobiele Surveillanten.

Tijdens kantooruren zijn receptie- en/of verkoopmedewerkers vaak de eerste verdedigingslinie voor organisaties die toegang hebben tot het publiek. Tijdens de opleiding van het personeel moet worden uitgelegd hoe te reageren op situaties met bedreigende personen en verdacht gedrag. Zoals eerder verteld zijn er ook mobiele surveillanten in te huren, beveiligers die er alles aan doen om uw pand veilig te houden. Maar er zijn ook beveiligers die als receptionist ingehuurd kunnen worden. Een groot voordeel van het inzetten van beveiligers is dat ze voorkomen door overal op tijd bij te zijn. Als je de politie moet bellen ben je eigenlijk al te laat. Het is dus beter te kiezen voor een goed beveiligingsbedrijf en zo te voorkomen in plaats van te genezen.

9) Bescherming bedrijfsgegevens.

Net zoals een meerlaagse IT-beveiligingsstrategie van cruciaal belang is voor de bescherming van bedrijfsgegevens en nieuwe digitale activa, zijn samengestelde lagen van varkensbeveiligingsproeven nodig om ongeautoriseerde toegang tot uw vermogen en bepaalde gebieden en middelen binnen dat vermogen te voorkomen. laat ons u aanzetten om ervoor te zorgen dat uw brute beveiligingsstrategie up-to-date, technisch sterk en goed beheerd is.

Heeft u nog vragen?

Misschien dat u nog vragen heeft over dit artikel, in dat geval kunt u contact met ons opnemen.

Ook aks u tips heeft kunt u contact met ons opnemen.